ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Στρατιωτικός και Διπλωματικός/Πολιτικός Αναλυτής/Διεθνολόγος ως και ΕΙΔΙΚΟΣ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ –ΠΟΛΕΜΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ/RISK ANALYSIS με διαχρονικές σπουδές στην χώρα μας, στις ΗΠΑ (SAINT LOUIS-MISSOURI) και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ/AMSTERDAM UNIVERSITY (ΒΑ-ΜΑ-Phd/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) σε ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.

Είμαι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και μελετών σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗ και ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ, καθώς και επί 16 χρόνια αναλυτής-σχολιαστής των διεθνών διπλωματικών και στρατιωτικών εξελίξεων και γεγονότων στα πλείστα ΜΜΕ(έντυπα και ηλεκτρονικά). Κατά καιρούς έχω συνεργαστεί με τις εφημερίδες «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»-«ΒΡΑΔΙΝΗ»-«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»-«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»-«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»-«PRESS TIME»-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-ΤΟ ΧΩΝΙ.

EKΔΟΤΗΣ 16 ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΙΑ

*ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ΝΑΤΟ-EUROPEAN SE CURITY-RUSSIA

*ΙΡΑΝ/IRAN

*ΣΥΡΙΑ/SYRIA

*ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ./WEAPONS OF MASS DESTRUCTION

*ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ./PIRACY

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-AΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ /TERRORISM

*ΚΥΒΕΡΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ/CYBERTERRORISM

*ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ/ASIAN-PACIFIC

*ΑΦΡΙΚΗ/AFRICA

*ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ/LATIN AMERICA

*KΟΛΠΟΣ/GULF SECURITY AND MIDDLE EAST

*BOΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ/ΜΑΓΚΡΕΜΠ/NORTH AFRICA.

*ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ/ΑRCTIC AFFAIRS

*ΤΟΥΡΚΙΑ/TURKEY

*ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ/BALKANS

*ENEΡΓΕΙΑ/ENERGY SECURITY

Τα τελευταία 18 χρόνια έχω δώσει διαλέξεις για ερευνητικούς σκοπούς/συμπόσια σε 55 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Διαλέκτης ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ –μεταξύ άλλων στα πλείστα και κορυφαία Αμερικανικά Κολέγια Στρατιωτικών και Πολεμικών Μελετών, στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΣΑΛ, στο ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/SHAPE στο ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ, στο ΚΕΝΤΡΟ RACVIAC FOR VERIFICATION and ARMS CONTROL στη ΚΡΟΑΤΙΑ ,στη ΣΧΟΛΗ ΑΜΥΝΑΣ του ΝΑΤΟ, στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, και στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΑΓΚΥΡΑ,σε πολλές Σχολές και CENTERS OF EXCELLENCE του ΝΑΤΟ ενώ από το 2001 διδάσκω θέματα της ειδικότητάς του σε ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ 11 χωρών.

Έχω διατελέσει δντης έκδοσης σε περιοδικά(ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ) ενώ από το 2010 ως το 2012 ,ήμουνα ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.drougos.gr (επισκεψιμότητα είχε φθάσει περίπου τις 960.000 και προέρχεται από 135 χώρες του πλανήτη μας).

ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΟΚΤ 2012 ΕΙMΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ SITE

www.analystsforchange.org/επισκεψιμότητα  3.400.000 KΛΙΚΣ ΑΠΟ 154 ΧΩΡΕΣ.


Ο Dr. Αθανάσιος Δρούγος είναι από τις 27 Μαρτίου 2015 επίτιμο μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διάλεξη Δρ.Δρούγου 1

Διάλεξη Δρ.Δρούγου 4
  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ – ΣτΕ Αναδρομικά 65 μηνών θα πάρουν οι ένστολοι

  • Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας στην κοπή πίτας του κ. Ι. Σαρίδη

  • Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας

  • ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. – ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Όροι Χρήσης espekm.gr